Kako su mene ocenili osmaci na kraju 2012/2013. godine

Kao što sigurno već znate, na kraju svake školske godine, osmacima dajem anketu i zamolim ih da je ispune. Anketa se odnosi na mene i nas zajednički rad. Anketa se radi nakon zaključivanja ocena, i potpuno je anonimna, tako da ni malo ne utiče na ocene učenika. Služi mi da vidim šta vi mislite i da li uspevam da organizujem nastavu onako kako želim i kako vi to želite.

U ovoj anketi se ocenjuje motivacija učenika, način ocenjivanja, atmosfera na času, način predavanja, odnos sa učenicima i opšti komentar. Prvih pet kategorija se ocenjuje ocenom od jedan do pet i svaka ocena se obrazlaže, ukoliko to učenik želi. Ovi komentari su mi dragoceni! Evo kako je to izgledalo na kraju 2012/2013. školske godine. Anketom su obuhvaćeni osmaci iz škola „Milivoj Petković – Fećko“, Platičevo i „Miloš Crnjanski“, Hrtkovci.

anketa

Klikni na sliku da vidiš rezultate ankete

Motivacija: Ovo je oblast sa najnižom ocenom. Tako da ću ove školske godine raditi na tome da vas što više motivišem i zainteresujem da radite sa mnom engleski. Dosta učenika u komentarima sebe naziva lenjima i govore kako ne rade dovoljno kod kuće. Pokušaćemo zajedno da nađemo rešenje za to.

Način ocenjivanja: Veoma mi je drago da smatrate da je moj način ocenjivanja pravedan i što smatrate da vam je svaka ocena dobro obrazložena. Ovde sam dobila visoku ocenu i baš sam ponosna.

Atmosfera na času je takođe dobila nižu ocenu, međutim, većina niskih ocena za atmosferu na času se, zapravo, odnosila na druge učenike. Pokušaću da popravim disciplinu na času.

Način predavanja: O ovome ćemo razgovarati prvom prilikom. 4.60 nije niska ocena, ali mislim da mogu bolje od toga.

Odnos sa učenicima: Ovo je, zapravo, ono što mi je najvažnije i čemu se najviše radujem. Pročitala sam divne reči u komentarima na ovu temu i jako mi je drago da se tako osećate na mojim časovima.

Hvala svima koji su učestvovali u anketi. Komentara i obrazloženja ima raznih i svako mi je pomoglo. Puni su odličnih zapažanja, genijalnih kritika i divnih pohvala. Neki su me nasmejali, a od nekih su mi čak i pomalo zasuzile oči od miline i ponosa.

2 odgovora na “Kako su mene ocenili osmaci na kraju 2012/2013. godine

  1. Shvatila sam da će to da bude baš dugačak proces. Moraću da testiram sto stvari dok ne shvatim šta bi moglo da funkcioniše. Meni se ne čini da prosto „pusti im film“ i „daj im da crtaju“ njima čine dobro.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s